Λίγα λόγια

Copyright 2012. deutschesprache.gr

Γιατί Γερμανικα;

Ότι σχέδια και να έχετε για το μέλλον σας, μπορείτε να τα πετύχετε με τις γερμανικές γνώσεις

Στον εμπορικό κόσμο

Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός δεσμός για την πατρίδα μας. Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές μεταξύ των δύο χωρών δείχνουν την καλή συνεργασία και ανεβάζουν τον τζίρο των συναλλαγών στα ύψη.

Επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Γερμανία είναι η χώρα με τις περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα. Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζονται εταιρείες στη Γερμανία και στις γερμανόφωνες χώρες αποκλειστικά με άτομα που γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα.

Τουρισμός

Ο τουρισμός αποτελεί ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, έσοδο για την Ελλάδα. Το 40% των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα προέρχονται από γερμανόφωνες χώρες. Η συμβολή λοιπόν των Γερμανικών είναι πολύ σημαντική στον τουριστικό τομέα για την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Σπουδές

Η Γερμανία παρέχει πλήθος υποτροφιών και τα ανώτατα εκπαιδευτικά της ιδρύματα διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο και το κύρος που κατέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πολλούς Έλληνες μαθητές τα γερμανικά πανεπιστήμια αποτελούν την πρώτη επιλογή για τις βασικές σπουδές ή για μεταπτυχιακές. Η γνώση της γερμανικής γλώσσας αποτελεί προϋπόθεση. Η Γερμανία έχει επίσης χαμηλό κόστος διαβίωσης, επειδή δεν απαιτούνται δίδακτρα πανεπιστημιακών σπουδών. Παρέχεται επίσης βοήθεια για εργασία στους νέους φοιτητές που έρχονται από άλλες χώρες.

Επιστήμη και έρευνα

Τα Γερμανικά είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα της επιστήμης. Η Γερμανία με την εισφορά της στην έρευνα και την εξέλιξη κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο και παρέχει χρηματοδοτήσεις για έρευνα σε αλλοδαπούς επιστήμονες.

Λογοτεχνία - Μουσική

Τα Γερμανικά είναι η γλώσσα του Γκαίτε, του Κάφκα, του Μότσαρτ, του Μπαχ και του Μπετόβεν. Απολαύστε το διάβασμα ή το άκουσμα των έργων τους στην γνήσια γλώσσα.
aaaaaaaaaaaaiii